English

jonte91n's presentation

Hej Schweiz!

Knastertorr och kortväxt kunskapsknarkare med förkärlek för arkeologi, historia, metaforer och allting som kan gå under beteckningen "onödigt vetande". Även lojal soldat i spelutvecklaren VALVes armé. En av Sveriges Radio P1s yngsta fans och då framförallt programmet "Spanarna". Enorm fan av BBC och i synnerhet programmen QI och Top Gear.

Studerar arkeologi i Visby och är specialiserad på fornborgar från främst Yngre Bronsålder. Arbetar även på en kandidatuppsats i Historia angående svenska kolonialförsök i Amerika.

Är dock fascinerad av det mesta här i världen, hur saker å ting fungerar. Naturvetenskap i alla dess former, religion, retorik, olösta vetenskapliga frågor, filosofi, samhällskunskap, you name it. Allt är intressant sett ur rätt vinkel. Jag tränar även boxning och är en skaplig långbågskytt.

I övrigt skulle jag vilja starta ett bluesband, lära mig spela piano, skaffa motorcykel, ha en mammut som husdjur och sitta i panelen i QI eller Spanarna. Man kan ju alltid drömma.

Favoritspel:

1: Half-Life
2: Half-Life 2
3: Last of Us
4: Castlevania: Symphony of the Night
5: The Witcher 2: Assassins of Kings
6: Portal 2
7: Grand Theft Auto: Vice City
8: Red Dead Redemption
9: Final Fantasy VII
10: Bioshock Infinite

Favoritfilmer:

1: Terminator 2
2: Star Wars V: Empire Strikes Back
3: Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark
4: Jurassic Park
5: Sin City
6: The Rock
7: Dog Soldiers
8: Pulp Fiction
9: Predator
10: Monty Python & the Holy Grail

Stats
Member since:2009-06-27
Comments 0
Latest visitors
Latest posts
Guestbook

You must be logged in to comment. If you are not yet a member - join now!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :--


 • Written by: Nabil
  2016-02-20 15:51
  Tror det behövs nån mer faktiskt. Vart ska man börja förresten? Komma med idéer antar jag.

  Vore ju bra med nån som kan redigera grejer. Går kanske å lära sig iofs. Men det vore skoj att kombinera mitt historiaintresse med spelintresset. Och kanske nån podcast grej?


  Ursäkta att jag inte har svarat tidigare. Jag tycker det låter som en riktigt grym idé. Jag kan starta Youtubekanalen (om vi väljer YT) så kan vi komma överens om formatet. Har du en utrustning? Elgato och det övriga som behövs? Jag kan kolla upp och självlära mig om videoredigering, det är säkert mer enkelt än det ser ut. Hör av dig.
   
 • Written by: Nabil
  2016-02-15 16:19
  Hur går det med GL-idén? Tyckte det lät kul och ville haka på!

  Hej Jonte91n! Inget har hänt med projektet. Det var tänkt att startas men inget har hänt. Jag är på om du fortfarande vill köra på det. Det räcker med oss två, sedan får vi bygga upp det. Hör av dig.
   
 • Written by: 5murfen
  2015-08-29 08:01
  1. Det är lite dåligt att det inte går att köpa till bara de nya missions som gjorts - det man köper är ett helt spel där det gamla spelet ingår, det läggs alltså inte in i det spel man redan äger. If that makes sense. Ytterligare en anledning att det kändes värt att köpa till PS4.

  Du får vänta på någon rea. Det är lite nya funktioner i, dels kommer man få nya miljöer vad jag förstått och sedan kan man sparka till fiender så de flyger in i fällor (looove that shit). Vid flera tillfällen får man ju även möta Laegrinna och det är coolt, jag har bara kommit till första gången det hänt men det var en utmaning


  2. Jaa, musiken ja! Den klagar jag INTE på. ^^
   
 • Written by: 5murfen
  2015-08-28 19:43
  Hej

  1. Jag har skaffat det till PS4an och kör några missions nu och då. Gillar! Funderade på att köpa till Vitan men det fanns bara digitalt där

  2. Jag har skaffat Shovel Knight och kört några banor. Vitan har varit lite oälskad på sistone men det kommer den nog inte vara för alltid så jag planerar att fortsätta med det snart. Tyckte om det, det tog lite tid att lära sig. Gillar inte den grafiska stilen men den kan jag stå ut med
   
 • Written by: xX C0d lover 4 l1fe II Xx
  2015-06-28 02:02
  Skulle få gå tillbaka till mötet med den första griffin i början av spelet. Inte jättelångt men har noll sug att spela om allt det.
   
 • Written by: xX C0d lover 4 l1fe II Xx
  2015-06-25 13:35
  Okej.. Om man ändå hade vetat om detta innan
   
 • Written by: xX C0d lover 4 l1fe II Xx
  2015-06-25 00:38
  Tyvärr icke, vill att baronen ska överleva denna gång och då är det enda sättet att möta de små krypen.. Problemet är att de är för många på en och samma gång..
   
 • Written by: 5murfen
  2015-06-04 07:57
  Jag spelade lite Wolfenstein igår och råkade hitta två drömbanor som tydligen var från det första Wolfensteinspelet (som jag aldrig kört) och det var hur kul som helst! Jag älskar The Old Blood, det är verkligen roligt och har en bra variation. Kommer självklart spela The New Order efteråt!
   
 • Written by: 5murfen
  2015-06-02 18:21
  Har kommit en bit in i andra kapitlet och tycker om det. Stealth är aldrig nån höjdare enligt mig men det var helt okej ändå, hade kunnat vara värre (som i Order 1886 där man dör sekunden man blir sedd).
   
 • Written by: 5murfen
  2015-06-02 07:57
  Hoy! Har funderat på det du sa om att spela The Old Blood först eftersom det spelet utspelar sig först... Och först tänkte jag att neeej, alla andra spelar det efter, men nu har jag tänkt att om jag spelar det först så har jag det bästa kvar till sist... Så jag kommer börja med det ikväll

  Det lär väl inte ska vara särskilt långt heller och det är inte helt fel det.
   
 • Written by: Adam Holmberg
  2015-05-31 21:45
  Vi existerar fortfarande! Har bara haft svårt att få tillfällen att spela in helt enkelt. Jag håller på att flytta, tre andra pluggar för fullt (fucking nerds) och Micke är Micke, så det har helt enkelt inte blivit av.

  Men vi räknar med att snart kunna komma igång igen över sommaren och saker lugnat ner sig lite
   
 • Written by: 5murfen
  2015-05-29 17:30
  Säger till när jag kommit en bit i Wolfenstein, fortfarande inte bestämt vilken ordning jag ska köra spelen i
   
 • Written by: 5murfen
  2015-05-25 08:15
  Kul att du fastnat så för W3

  Jag har inte hunnit spela så mycket av Wolfenstein än. Jag testade bägge spelen på fredagen och på lördagen körde jag lite Mario men sedan tog det stopp för mina händer darrade sönder efter att ha använt trimmern i trädgården i några timmar - så det slutade med film den kvällen. Igår körde jag lite Evil Within bara, hann inte så mycket som jag velat.

  Vet inte vilket av spelen jag tänker köra först, är liksom lika nyfiken på bägge och tycker verkligen om känslan i båda två.
   
 • Written by: 5murfen
  2015-04-26 14:37
  Jag har ingen aning om vad de tjänar på det, jag bara antar att Sony betalar dem för att få ha spelen på "gratis"-listan. Det skulle förklara varför vi mest bara får billiga indiespel nu för tiden istället för storspel.

  Men vad vet jag, jag har inte så stor koll på sådant där.
   
 • Written by: 5murfen
  2015-04-25 16:29
  Snål? Du skojar va?

  Jag sponsrar ju Sony varje månad med mitt plusabonnemang (för att inte tala om alla Vita-spel jag köpt genom åren och fått andra att köpa) och jag tror knappast att skaparna av spelen som hamnar på månadslistan går utan ersättning. Klart jag hellre väntar lite tills de utannonserat månadens spel, det finns ändå en chans att få det för ibland får vi indiespel "gratis" på dess releasedag. Och är det inte med så är det väl så men jag vill inte chansa när det inte ens är säkert att jag gillar spelet sedan + har massa annat att spela nu ändå.
   
 • Written by: 5murfen
  2015-04-24 14:14
  Var precis jättenära att köpa spelet, hade fingret ovanför köpknappen, men sedan tänkte jag... Tänk om det kommer på månadens PS+? Det brukar vara den sortens spel som ges nu för tiden så jag är smart om jag väntar några dagar tills de annonserat vilka spel vi får den här gången. Håller tummarna att det är med på listan
   
 • Written by: 5murfen
  2015-04-23 11:34
  Haha att du vågar. Jag kommer behålla mina checkpoints (tror jag). Är det bra med pengar i spelet eller, är det vad som används för uppgraderingar och grejer? Får se hur jag väljer att spela, det ska bli kul i alla fall. Bra att Vitan får lite att göra igen
   
 • Written by: 5murfen
  2015-04-23 10:23
  Åh tack för tipset! Varit nyfiken på det spelet och tänkt att det skulle passa perfekt till Vitan, måste skaffa det nu i helgen då. Trevligt med plus-rabatt.
   
 • Written by: Adam Holmberg
  2015-04-20 21:43
  Danke
   
 • Written by: jonte91n
  2015-03-29 23:24
  Varför ger jag mig själv kommentarer... weird....
   
 • Written by: 5murfen
  2015-03-29 21:14
  Fler färger och sådant kan du alltid slipa på sedan. Uttrycken är faktiskt viktigast. Kul att din pappa kommenterade samma sak

  Ska bli spännande att se den lilla ekorren sedan. ^^
   
 • Written by: 5murfen
  2015-03-29 18:01
  Självklart charmig! Jag gillar hur du får till uttrycken hos figurerna, fastän de är så enkelt gjorda. De är seriöst riktigt söta
   
 • Written by: SPEL ÄR FARLIGT
  2015-03-26 21:19
  man kan flippa en sprite såhär:

  image_xscale *= -1;

  inverterar x-skalan på spriten, så den blir flippad.

  för att få dem att gå åt andra hållet... beror väl på hur de går till att börja med. om de använder x/yvel (inbyggda) så är det samma princip där:

  xvel = xvel*(-1);

  testa att trycka in något sådan i koden för kollision mellan fiende och vägg. kanske fungerar
   
 • Written by: 5murfen
  2015-03-25 19:41
  Lovar att skriva om det sedan. Kommer nog skaffa i maj.
   
 • Written by: 5murfen
  2015-03-24 11:17
  Hej du! Vet du vad jag funderar på? Att skaffa en traditionell båge till sommaren. ^_^ Skulle vilja ha något att variera med och jag tycker att helgjutna bågar är så sjukt snygga! (det heter kanske inte så, men du förstår nog - båge som man inte plockar isär som med recurve)

  I alla fall så har jag tittat runt lite och fastnat för något som kallas Ryttarbåge. Vet du något om sådana? De ligger i samma kategori som långbågarna (traditionella) så jag tänkte att du kanske har lite koll

  Edit: Never mind, har hunnit googla en massa på det. Kommer skaffa
   
 
 
Cookies

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy