English

torbli79's presentation

NO MUTANTS ALLOWED!

Quite pleased to make your acquaintance actually... for now. Let's get the other bit of politeness taken care of, shall we? What the bloody, bloody, bloody hell are you doing here! - Loxley

Det finns bara ett spel. Året var 1997, och jag skulle fylla åtta år. Det skulle dröja ett år innan jag lade mina små späda ögon på det absurt brutala Fallout, men det var inget snack om saken. Kärlek vid första ögonkastet. Fallout, mitt drömspel. Allt tack vare en viss Brian Fargo, och Black Isle Studios.

Yes! Lead evil by example, and one day we need no longer put the boots to those that stray off the path of goodness into the muck and bile of villainy and track great bloody footprints across our lily white tiles! Boo will have clean wood shavings you evil bastards! - Minsc

Mannen till höger, min profilbild, är som du kanske vet (om inte, skäms!) Minsc, spelvärldens mest älskvärda karaktär. Strax bakom Fallout håller jag nämligen de två Baldur's Gate-spelen högst, och det säger inte lite det. Skapat ur en spelmotor till ögat sett lik Fallouts, men med andra utvecklare. Och vilka utvecklare sedan! BioWare är utan tvekan världens bästa spelutvecklare, och då jag är så sjukt svag för CRPG:s som använder Infinity Enginge, så är kanske valet inte så konstigt. När det kommer till spel finns det oerhört få som jag verkligen älskar, men av de fem så är tre(!) skapade av BioWare. Bäst, i ordets rätta bemärkelse.

EDIT: Kan väl tillägga att jag inte längre anser BioWare vara bäst längre. De senaste årens misshandel av mitt förtroende har fått min lojalitet att svikta. Men en gång i tiden, då var det inget snack om saken. Nu är det dock EA-tider, och allt vad det innebär...

The LZ looks clear! I'm bringin' us down! Get set to come out swingin'! Touchdown! HIT IT MARINES! - Foe Hammer

Innan 2003, året då jag och min bror fick en Xbox, så hade jag aldrig ägt en konsol. Sporadiska Golden Eye-matcher hos kompisar, Bionic Commando på min storebrors NES, det var allt som hade hänt. Sedan kom Halo in i min värld. FPS var då för mig läskiga saker som Doom eller Half-Life, saker jag som liten inte vågade mig på. Men när jag den kvällen, strax innan 00.00, landade på Halo, och andra banan tog vid, då var jag mållös. Halo är världens bästa FPS, och var en stor del av min uppväxt under 2000-talet. Jag har spenderat tusentals kronor på serien, spelat tusentals timmar, läst tusentals sidor i böcker, men jag slutar aldrig förvånas. Det är en magisk värld, och även om Bungie nu lagt hatten på hyllan så kommer jag aldrig göra det. Halo kommer jag alltid att minnas, vad som än händer här i livet.

TL;DR: Jag älskar isometriska CRPGs från sent 1990-tal och tidigt 2000-tal. Jag älskade och levde Halo fram till och med Halo 3. Jag är tämligen konservativ gällande utveckling och hatar ofta förändring när det gäller långlivade IPs, men välkomnar det i nya titlar.

_______________________________________________

Du vet nu lite om mig som gamer, men det finns mer här i livet än spel. Jag har egentligen inte så värst många intressen, men de jag har tar med god marginal upp min tid. Klättring är sedan januari 2010 något jag håller på med, och älskar för den delen. Jag har alltid gillat höjder, och varit något av en adrenalin-junkie, så det var inte så förvånande när jag började klättra att det var något för mig. Jobbar för tillfället även lite med klättring, så jag är mer än van med det hela. Frågor om klättring? Hör av dig!

Tatueringar är ett annat intresse. Man kanske inte åker och gaddar sig varje vecka, men när jag har råd och vet vad jag vill ha så går det undan. Trots smärtan, och pengarna, så är det i slutändan alltid värt det. Old school och japanskt är det som gäller, inget annat. Hör gärna av dig om du har frågor kring ämnet.

Ett annat stort intresse är biologi. Jag studerar för närvarande på Linköpings universitet, är inne på mitt femte år. Djur, natur, hela vår värld, allt fascinerar mig otroligt mycket. Det område jag inriktar mig på kommer med stor förmodan leda mig utomlands, jag satsar på Asien eller Afrika. Och jag bara måste skaffa hund sedan när studierna är klara!

_______________________________________________

NOTERA:
Var god och nämn aldrig Fallout 3 i min närvaro, då det är en skymf mot serien. Detsamma gäller för Bethesda. Men storheten hos spelet som startade det hela kan de aldrig förstöra.

_______________________________________________

Ett urval av forum-trådar jag skapat:

Spel

Wasteland 2

Spel som utvecklade/omformade sin genre

Ouya - Officiell tråd

Torment: Tides of Numenera

Metro: Last Light - Officiell Tråd

Android-spel (Officiell tråd)

Bensintunnor

Övrigt

Aladdin-problemet

_______________________________________________

And now, de sedvanliga listorna:

SPEL
1. Fallout 1 & 2 (PC)
2. Baldur's Gate 1 & 2 (PC)
3. Planescape: Torment (PC)
4. Icewind Dale 1 & 2 (PC)
5. Mass Effect (X360)

SPELSTUDIOS
1. Black Isle (återstår att se hur den nya versionen blir)
2. BioWare (från de tidigare åren, speciellt runt år 2000)
3. Valve (förklaring överflödig)
4. Blizzard (återigen, från de tidigare åren)
5. inXile (den perfekta studion?)

MEST EFTERLÄNGTADE
1. Wasteland 2 (PC)
2. Torment: Tides of Numenera (PC)
3. Baldur's Gate II Enhanced Edition (PC)
4. Pillars of Eternity (PC)
5. Mirror's Edge 2 (?)

TATUERARE
1. Filip Leu (The Leu Family's Family Iron)
2. Shige (Yellowblaze Tattoo)
3. Marija Ripley (Sailor's Grave)
4. Horiyoshi III
5. Martin Gustavsson (Lucky 7 Norrköping)

KLÄTTRARE
1. Dave Graham
2. Matilda Söderlund
3. Min mentor
4. Said Belhaj
5. Nalle Hukkataival


MUSIK-ALBUM
1. Rumours - Fleetwood Mac
2. Opus Eponymus - Ghost
3. Black Sabbath - Black Sabbath
4. Led Zeppelin - Led Zeppelin
5. Machine Head - Deep Purple


Under påbyggnad, fler listor kommer!

_______________________________________________

Har du frågor som du tror jag kan besvara, var god hör av dig. Jag har hjälpt folk med allt från böcker till gymnasiestudier under mina mer än sju år här på sidan, och jag tänkte inte sluta nu.

Besudla även gärna min gästbok on your way out, det vore trevligt.War... War never changes.

Stats
Member since:2006-08-31
Comments 0
Latest visitors
Latest posts
Guestbook

You must be logged in to comment. If you are not yet a member - join now!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :--


 • Written by: Patrik Severin / GR®
  2014-04-27 22:24
  Nu finns ju förvisso Supreme Commander 2 och även Forged Alliance till 360 i samma tappning som PC versionen tror jag. Däremot är den svårspelad och båda har enorma brister vilket gör dom ganska så ovärda att ens bry sig i. Ja strategi spelas bäst på PC.
   
 • Written by: Patrik Severin / GR®
  2014-04-27 18:42
  Ja det är en konsolversion, finns inga djupa strategispel på konsol. Däremot så är det trots det och sin simpla natur ett av de bättre på konsol tillsammans med Halo Wars. Vill man åt strategi genren på allvar är det bäst att hålla sig till PC, som jag skrev tidigare. Det är helt andra upplevelser man kan komma åt där, och Civilization görs sig bäst på PC.
   
 • Written by: Patrik Severin / GR®
  2014-03-01 10:48
  Det är en förenklad version av datorspelen. Många tycker att det är riktigt bra, andra tycker att det saknar djup. Jag har bara provat det enstaka gånger men det var inge fel på det. Jag skulle dock själv aldrig välja den före PC upplagan om jag fick välja. Om du är ok med ett lite mer lekfullt spelmekaniskt enklare Civilization spel kör på det, det ska vara ett bra spel enligt många. Annars är Civ 4/5 (PC) complete (alla expansioner) de två bästa spelen i serien just nu. Även om en del purister föredrar Del 2/3 (PC).
   
 • Written by: Th3 End
  2013-12-18 20:59
  Tackar! Fick den äran i höstas.

  Härlig krypin förresten.

  Halo och Baldur's Gate. Ah, goda minnen. Jag förlorade hela min Xbox och Xbox 360 samling tråkigt nog. Hade dumt nog lagt undan de i källaren och några veckor senare blev de stulna. Som tur var, om man nu kan säga så, tog de inte mina två konsoler; Xbox och Xbox 360. De ligger nu i mitt rum. Får se hur det blir härnäst. Det ligger trots allt 100-tals, kanske 1000-tals timmar av speltid i hårddisken. Mina Mass Effect spel, Halo, Halo 2 (Limited Edition) och Halo 3. Det är först nu när man förlorat de blir man så otroligt nostalgiskt att man vill spela de igen.
   
 • Written by: 77peter
  2013-11-08 20:31
  Hej! Kul att läsa din profil! Älskat också Halo och de gamla klassiska rpg:na i 2d. BG2 spelade jag sjukt mycket.

  Bor också i Linköping och har funderat på att börja klättra. Bör man gå en kurs på hangaren eller något först för att komma igång?

  / Peter
   
 • Written by: Homer S
  2013-06-13 22:07
  För att inte irritera medlemmarna som håller till i Game of Thrones-tråden svarar jag här.

  Quote torbli79:
  Så... vet att den här tråden gäller tv-serien, men folk lär nog veta ändå. Hur bra är böckerna? Min måttstock är LotR-böckerna.


  Att jämfört Lord of the Rings med A Song of Ice and Fire är som att jämföra äpplen och apelsiner. Både sorteras till fantasygenren, men George R.R. Martins A Song of Ice and Fire fokuserar på politiska spel medan Lord of the Rings knappt innehåller någon politik överhuvudtaget.

  Serien är inte färdigskriven - författaren själv har sagt att det är 2 böcker kvar i nuläget, men det kan krävas fler. De två senaste har tagit 5 och 6 år att bli klara, respektive. George R.R. Martin är över 60 och att döma av utseendet inte direkt hälsosam. Ingen annan författare kommer att tillåtas att jobba med materialet. Värt att tänka på.

  Personligen tycker jag att serien är bra fram till och med bok nummer tre - sedan haverar allting i bok fyra och fem, där det inte finns något överhängande driv utan tendensen av att det blir 25 olika karaktärers POV:s man läser tar över helt. Fragmentariskt, minst sagt. Lyckas Martin att få tillbaka detta i bok 6 och 7 - all heder åt honom, men jag skulle definitivt inte våga slå vad om det.

  Så - är böckerna värda att läsa? Vill man ha koll på vad som anses vara det bästa i genren i nuläget - absolut. Speciellt mycket av Tolkiens skola lär du inte finna i A Song of Ice and Fire dock. Och skulle inte påstå att den är bättre, på något sätt. När den är klar kan vi göra jämförelsen, kanske.

  Personligen väntar jag mig en total härdsmälta i säsong 5 av TV-serien - om vi kommer dit. Tror helt enkelt inte att man kan hålla ihop alla berättelser till en tillfredställande helhet. Säsong 4 är dock även den baserad på den rejält tjocka tredje boken i serien, vad jag vet.
   
 • Written by: Mr Clint
  2013-05-23 22:28
  Jag såg denna bloggen av din.

  http://www.gamereactor.se/blog/torbli79/141603/

  Lade märke till att du nämnde Blade Runner mot slutet, och måste fråga om du känner till att det faktiskt finns ett riktigt kickass Point 'n Click baserad på universumet i fråga? Ett av mina absoluta favoritspel nämligen.

  http://www.youtube.com/watch?v=SVP2r2GlfnM#t=2m4s
   
 • Written by: Janis_Joplin
  2013-05-07 10:51
  Antar att du inte syftar på alkoholhaltiga drycker?

  Klättringsmässigt får det gärna vara sva och balansigt. Ju mindre att jobba med desto bättre.

  Traddar gärna, men i ärlighetens namn så delas nog klättringen upp ganska jämnt mellan boulder, sport och tradd. Inomhus (med sambon) blir det även en del topprep. Varit skadad i nästan ett år och bara jobbat med klättring, ska ut nu i vecka och tradda lite (första gången på oerhört länge, haft väldigt oflyt med diverse skador) och är väl ungefär så taggad som man bara kan bli. Hoppas vädret håller i sig.

  Vad klättrar du, och kanske framförallt, var?
   
 • Written by: Yumipon
  2013-05-04 12:41
  Hej! Du svarade mig i Religionstråden, är du på något sätt religiös, eller är du ateist? Hur förhåller du dig till religion rent allmänt? Bara nyfiken.

  Tillagt 2013-05-04 13:55:
  Det är ingen fara, det är många gånger dem som inte håller med en som tvingar en att skaffa mer kunskap.
   
 • Written by: metroid_prime
  2013-02-26 22:42
  Ska köra en genomspelning av Fallout 2 snart, vilka mods och sådant bör jag installera innan jag kör? Eller ska jag bara köra vanilla.
   
 • Written by: Nizyo
  2013-02-26 18:57
  Tackar '^'
  Ser bra ut! Får så fina minnen när jag ser på dem. Blir sugen på att spela direkt

  Tali
   
 • Written by: Nizyo
  2013-02-26 17:33
  Yo, lust att länka till ditt deviantart konto? Om man nu kan se andra användares likeade bilder eller hur det nu fungerar där
   
 • Written by: Statsknekt
  2013-01-17 15:53
  Det har blivit snålt med det. Har en hel del studier att tackla, men förhoppningen är att jag senast i sommar lägger tid på klättring.

  Tyckte jag såg att du hade farit långt iväg och klättrat. Eller misstar jag mig?

  Tillagt 2013-01-17 17:51:
  Åh. Det låter ju alldeles underbart. Måste säkerligen ha varit en fin upplevelse.
   
 • Written by: Statsknekt
  2013-01-17 14:42
  Ser mina ögon rätt? Det är ju bergsklättraren själv om jag inte missminner mig. Hur är det nu för tiden?

  Tillagt 2013-01-17 16:33:
  Så trevligt!

  Den där Daniel L vill jag inte veta av, men jag kan väl säga att jag var honom i alla fall. Jag har försökt börja om på ny kula.
   
 • Written by: zwqase
  2012-12-20 21:06
  Japp, men tack ändå.
   
 • Written by: Inarion
  2012-11-29 18:27
  Vad blev det för karaktär i Baldur's Gate till slut?
   
 • Written by: Patrik Severin / GR®
  2012-11-18 12:26
  Varsågod, det är några bra exempel på bra idag och några grymma äldre spel inom genren.
   
 • Written by: Patrik Severin / GR®
  2012-11-17 20:08
  Jag kan inte ge dig en topp tio än vet inte om jag har en faktiskt. Däremot kan jag ge dig spel jag gillar!

  Civlization serien är ett måste... Välj mellan
  Alpha Centuri
  Del 4 med expansionen Beyond the Swords
  Del 5 med Gods and Kings.... Smaksak egentligen. Del 4 är lite djupare men inte lika användar och nybörjarvänligt. Civ 5 är också vackrare och roligare... Vill du ha den lite mer djupa av dem välja del 4 med expansionen.

  Total War
  Hälften turbaserat och hälften 3d taktiska strider en favorit.

  Alla delar i serien är bra spel, välj det som tilltalar den tidsperiod du gillar mest först, och prova de andra sen i serien:

  Förslag placerade med älstförst:
  Rome
  Medieval 2
  Empire total War
  Shogun 2

  Galactic Civilization 2... 4x turbaserat rymdstrategi fantastiskt spel.

  Sword of the stars 1 (undvik del 2 som pesten fungerar fortfarande inte bra) Del 1 är dock bra och fungerar än: Lite som total war för turbaserade 4x. Du koloniserar och erövrar i turbaserad miljö och strider rymdbataljer i 3d strider. (saknar dock djupet utav ett riktigt 4x)

  Endless space bra indielir i rymden.


  Xcom?!?! Jag tycker remaken är superbra... Men annars är originalet inte dyrt att få tag på.

  Worms... Det kanske är mer utav ett partyspel och ett artilleristrategispel... men men kul ändå och galet.

  Heroes of Might and magic 3... galet bra spel... Turbaserat strategi-rpg... Kingsbounty är en bra serie på samma premisser. Kings Bounty är idag den bättre serien. Även om H3 är det bästa spelet i den subgenren.

  Unity of Command... supersvrt turbaserat strategispel placerat på östfronten under WW2... litet smart och jäkligt bra.

  Jag kan rekomendera många fler men kolla in ovan. Det är alla bra spel inom turbaserad strategi och det är en bra början.

  Vet inte om du vill spela äldre spel... Disciples 2 någon del från Warlord serien och Age of Wonders är kultklassiker annars....
   
 • Written by: Patrik Severin / GR®
  2012-11-10 21:39
  Jo jag stör mig mest på bandesignen visst känns det halo allt men banorna är för små och AI för korkad annars är jag också rätt nöjd. Super snyggt bra tempo härligt ljud och bra design samt atmosfär kanske seriens bästa story... men jag hade väntat mi mer från bandesign och AI lol!

  Tillagt 2012-11-10 23:31:
  Jo det gör det. Jag spelar inte personligen Mp men det har jag inga problem med. Mp läget är stabilt
   
 • Written by: Patrik Severin / GR®
  2012-11-10 16:44
  Jag är nyfiken på vad du tycker om Halo 4. Skriv en blogg vetja^^ Vi kanske inte delar samma åsikter men det är alltid kul att höra hur du ser på cod influenserna, quicktime och det lite trängre mindre bandesignen, storyn, grafiken, ljudet osv och spelet som helhet?
   
 • Written by: Savagemessiah
  2012-11-04 09:55
  Just nu så håller jag på att lära mig grunderna. Jag hade praktik på en studio för några månader sedan, efter praktiken fick jag en helt paket med tatueringsgrejer av dom så att jag själv kunde lära mig

  Men det är mest på frukter och liknande, jag har testat på övningsskinn men det var helt värdelöst
   
 • Written by: Savagemessiah
  2012-11-03 09:51
  Inte bara det, jag håller på att lära mig konsten själv
   
 • Written by: Savagemessiah
  2012-11-02 19:57
  Tatueringar är ju ett jävligt kul intresse
   
 • Written by: Saigon
  2012-09-24 16:00
  Underbart! Kommer bli intressant att läsa.
   
 • Written by: Saigon
  2012-09-23 23:01
  Om jag ber snällt, kan du försöka hitta lite tid att skriva om ME-arternas biologi? Skulle vara en riktigt intressant bloggserie.
   
 
 
Cookies

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy